Nosači kablova

Nosači kablova nose provodne kablove (okrugle i pljosnate), kao i hidraulična creva, da bi se obezbedila energija i komanda do mobilnih potrošača na siguran i efikasan način bez dodatnog održavanja. Svi sistemi imaju početna kolica, koja obezbedjuju pravac trase, noseća kolica, čiji broj zavisi od dužine trase i slobodnog prostora iznad trase i vodeća kolica koja se nalaze na pokretnom uređaju, kranu i u osi paralelnoj kranskoj stazi vuku kraj kabla.

Izrađuju se u više tipova, kao što su: sistemi sa obrnutim U profilom ( koji se isporučuje sa U profilom, katalog 8a), za pljosnate kablove ( katalog 8b), za okrugle kablove (katalog 8c) i sa romboidnim profilom ( koji se isto tako isporučuju sa profilom, katalog 8c). Za veći broj kablova i za veće nagibe predvidjena je oprema koja omogućava bezprekoran rad sistema, kao što su: rasteretno uže i obujmica za veće ugibe i veći broj kablova.

Svi sistemi dozvoljavaju krivine u sistemu, a za ekstremno male prečnike krivina predvidjen je sistem sa romboidnim profilom. Nosači za okrugle i pljosnate kablove, katalozi 8b i 8c, montiraju se a postojeće I ili INP profile, te je pri zahtevu potrebno dostaviti i ovaj podatak. Izrađuju se za skoro sve radne uslove, što se tiče prašine, vlage i agresivnih sredina. Za pravilan izbor potrebno je popuniti formular koji daje sve elektro mehaničke podatke o stazi i o mašini i nalazi se na kraju svakog kataloga. Za izbor fleksibilnih kablova i pribora za nosače kablova i kabl bubnjeve može vam poslužiti katalog 8e.

Bakarne šine
Sistemi za punjenje viljuškara
Jednopolno izolovane šine
Kompaktne izolovane šine
Trolni dizalični vodovi
Bezkontaktni provodni sistemi
Sistemi za digitalni prenos podataka
APOS sistemi za pozicioniranje
Kabl bubnjevi sa oprugom
Provodni sistemi za teške uslove
Uređaj za čišćenje šina

Gessmann

Logo Vahlenic

Logo Schneider

Logo Eaton

navigacija-3

A: LIPOVIČKI PUT 388/E
T: +381 11 8326 004
T: +381 11 8326 005
E: office@elektroumi.rs
kako do nas